page_banner

Исхрана и пијалоци

nutraceutico

Исхрана и пијалоци

Активните состојки извлечени од растенијата, како што се полисахариди, полифеноли, флавоноиди, сапонини, алкалоиди, лактони и природни пигменти може да се користат во исхраната, храната и пијалоците имаат функција на намалување на нивото на холестерол и шеќер во крвта, за подобрување на сексот и градите, зајакнување на губење на тежината и подобрување на кардиоваскуларното здравје и здравјето на жените. Тие исто така имаат научно идентификувани нутритивни функции кога се користат во антиоксиданси, антидепресиви, антивирусни лекови и додатоци за зајакнување на имунитетот.

Истакнати производи

Екстракт од корен од куркума, куркумин, куркуминоиди

Куркумин (CAS бр. 458-37-7, Хемиска формула: C21H20O6) е диарилхептаноид, кој припаѓа на групата куркуминоиди, кои се фенолни пигменти одговорни за жолтата боја на куркумата.

Одличен антиоксиданс

Антиоксидативната способност супериорна во однос на VE, TP, антибактериите, ги намалува липидите во крвта, спречува хипертензија и атеросклероза итн.

За стимулирање на имунолошкиот систем
Полисахаридите на ехинацеа и другите полисахариди може да го зголемат количеството на гранулоцити и хемамеба за да го зајакнат имунолошкиот систем.


+86 13931131672