page_banner

производ

Хелеритрин хидрохлорид, хелеритрин хлорид

Краток опис:

 • Синоними: Хелеритрин хидрохлорид
  Хелеритрин хлорид
 • Изглед: Портокал фин прав, горчлив
 • Активни состојки: Изокинолински алкалоиди: хелеритрин (хелеритрин хлорид)

Детали за производот

Ознаки на производи

Спецификација

98% Хелеритрин хлорид со HPLC

Вовед

Хелеритрин  (Хелитрин хлорид, CAS NO. 3895-92-9, мокуларен: C21H18NO4CL) е кватернарен бензо[c] фенантридин алкалоид. Според студиите, тој најчесто покажува квалитети отпорни на тумори, отпорни на микроби и отпорни на воспаление. Плус, супстанцијата е моќен нарушувач кога станува збор за PKC (или протеин киназа Ц). Како таква, потенцијалната употреба на хелеритрин, како форма на отпорност на воспаление, беше тема на многу дебати. Неговите квалитети се поврзани со неговиот капацитет да се вклучи со ДНК и протеините. Ова е ензим кој игра важна улога во контролата на трансдукцијата на сигналот, размножувањето на клетките и клеточната варијација.

Апликација

Сточна храна, аптека, козметика, итн.

Сертификат за анализа за повикување

Име на производ: Екстракт од Macleaya Cordata Латинско име: Macleayae Cordatae
Број на серија: 20200202 Искористен дел: Овошје
Количина на серија: 60 грама Датум на анализа: 2 февруари 2020 година
Датум на производство: 2 февруари 2020 година Датум на сертификат: 2 февруари 2020 година
СТАВКА СПЕЦИФИКАЦИЈА РЕЗУЛТАТИ
Опис:
Изглед
Мирис
Жолта фин прав
Иритација и горчина
Сообразува
Сообразува
Анализа:
Хелеритрин хлорид
Сангвинарин хлорид
со HPLC
≥98% (на сува основа)
≤1% (на сува основа)
98,60%
0,98%
Физички:
Загуба при сушење
Вкупно пепел
≤5%
≤1%
1,20%
Сообразува
Хемиски:
Арсен (како)
Олово (Pb)
Кадмиум (Cd)
Меркур (Hg)
Тешки метали
≤2 ppm
≤5 ppm
≤1 ppm
≤0,1 ppm
≤10 ppm
Сообразува
Сообразува
Сообразува
Сообразува
Сообразува
Микробиолошки:
Вкупен број на чинии
Квасец и мувла
Ешерихија коли
Салмонела
≤1000cfu/g Макс
≤100cfu/g Макс
Негативни
Негативни
Сообразува
Сообразува
Сообразува
Сообразува

Заклучок: Во согласност со спецификацијата.
Складирање: Да се ​​чува на ладно и суво место. Да се ​​чува подалеку од силна светлина и топлина.
Рок на употреба: 2 години кога се правилно складирани.

Име на производ: Екстракт од Macleaya Cordata Латинско име: Macleayae Cordatae
Број на серија: 20200518 Искористен дел: Овошје
Количина на серија: 260 грама Датум на анализа: 18 мај 2020 година
Датум на производство: 18 мај 2020 година Датум на сертификат: 18 мај 2020 година
СТАВКА СПЕЦИФИКАЦИЈА РЕЗУЛТАТИ
Опис:
Изглед
Мирис
Жолта фин прав
Иритација и горчина
Сообразува
Сообразува
Анализа:
Хелеритрин хлорид
Сангвинарин хлорид
со HPLC
≥98% (на сува основа)
≤1% (на сува основа)
98,20%
0,58%
Физички:
Загуба при сушење
Вкупно пепел
≤5%
≤1%
1,56%
Сообразува
Хемиски:
Арсен (како)
Олово (Pb)
Кадмиум (Cd)
Меркур (Hg)
Тешки метали
≤2 ppm
≤5 ppm
≤1 ppm
≤0,1 ppm
≤10 ppm
Сообразува
Сообразува
Сообразува
Сообразува
Сообразува
Микробиолошки:
Вкупен број на чинии
Квасец и мувла
Ешерихија коли
Салмонела
≤1000cfu/g Макс
≤100cfu/g Макс
Негативни
Негативни
Сообразува
Сообразува
Сообразува
Сообразува

Заклучок: Во согласност со спецификацијата.
Складирање: Да се ​​чува на ладно и суво место. Да се ​​чува подалеку од силна светлина и топлина.
Рок на употреба: 2 години кога се правилно складирани.

Хроматограм за референца

Chelerythrine HPLC chromatogram 20200202

Purity Chelerythrine HPLC chromatogram 20200202

Chelerythrine HPLC chromatogram 20200518


 • Претходно:
 • Следно:

 • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
  +86 13931131672