page_banner

производ

Масло од лук, алицин, алиин

Краток опис:

  • Синоними: Сијалица од Allium Sativum L, есенцијално масло од лук
  • Изглед: Течност од жолта до црвена портокалова боја
  • Активни состојки: Алицин, Алиин

Детали за производот

Ознаки на производи

Спецификација

60% алицин (диалил дисулфид, диалил трисулфид) од GC

Вовед

Алицин (CAS бр. 539-86-6, Хемиска формула: C6H10OS2) е органосулфурна соединение добиена од лук, вид од фамилијата Alliaceae.

Алицинот е мрсна, малку жолта течност која му дава уникатен мирис на лукот. Тој е тиоестер на сулфенска киселина и е познат и како алил тиосулфинат. Нејзината биолошка активност може да се припише и на неговата антиоксидантна активност и на нејзината реакција со протеините што содржат тиол. Произведен во клетките на лукот, алицинот се ослободува по прекинот, создавајќи силен мирис кога лукот се сече или готви, и е меѓу хемикалиите одговорни и за мирисот и за вкусот на лукот.

Алиинот е сулфоксид кој е природна состојка на свежиот лук. Тоа е дериват на амино киселината цистеин. Кога свежиот лук се сечка или дроби, ензимот алииназа го претвора алиинот во алицин, кој е одговорен за аромата на свеж лук.

Лукот покажува силни антиоксидантни и хидроксилни својства за чистење на радикалите, се претпоставува дека се должи на алиинот содржан во него. Утврдено е дека алиинот влијае и на имунолошките реакции во крвта.

Алиин беше првиот природен производ откриен дека има стереохемија во центарот на јаглеродот и сулфурот.

Апликација

Анти-бактериски, анти-вирус.
1) Често се прави во капсула за намалување на крвниот притисок и маснотиите во крвта. и се користи во областа на храната како функционални прехранбени адитиви.
2) Може да се користи во адитиви за добиточна храна за заштита на живината, добитокот и рибите од болести.

Сертификат за анализа за повикување

Име на производ: Лук масло Латинско име: Allium Sativum L.
Број на серија: 20201210 Искористен дел: Светилка
Количина на серија: 1200 кг Датум на анализа: 16 декември 2020 година
Датум на производство: 10 декември 2020 година Датум на сертификат: 16 декември 2020 година
СТАВКА СПЕЦИФИКАЦИЈА РЕЗУЛТАТИ
Опис:
Изглед
Мирис
Екстракт растворувачи
Жолта до кафено-црвена мрсна течност со силен, лут мирис и вкус на лук
Дестилирана
Сообразува
Сообразува
Сообразува
Анализа:
Алицин
Диалил дисулфид
Диалил трисулфид
≥60%
15,0%-50,0%
15,0%-50,0%

76,92%
|43,52%
33,40%

Физички:
Релативна густина (25℃)
Индекс на рефракција (20℃)
Влага
1.0400-1.1100
1,5400-1,5900
≤0,5%

1,0710
1,5692
Сообразува

Хемиски:
Арсен (како)
Олово (Pb)
Кадмиум (Cd)
Меркур (Hg)
Тешки метали
≤2 ppm
≤5 ppm
≤1 ppm
≤0,1 ppm
≤10 ppm
Сообразува
Сообразува
Сообразува
Сообразува
Сообразува
Микробиолошки:
Вкупен број на чинии
Квасец и MoldE.Coli
Салмонела
Стафилокок
≤1000cfu/g Макс
≤100cfu/g Макс
≤0,3 MPN/g
Негативни
Негативни
Сообразува
Сообразува
Сообразува
Сообразува
Сообразува

Заклучок: Во согласност со спецификацијата.
Складирање: Да се ​​чува на ладно и суво место. Да се ​​чува подалеку од силна светлина и топлина.
Рок на употреба: 2 години кога се правилно складирани.

Хроматограм за референца

Garlic Oil Chromatogram 1-2
Garlic Oil Chromatogram 2-2
Garlic Oil 25kgs

  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја
    +86 13931131672